dimarts, 5 d’agost del 2014

FÒRUMS DE MAMIS

Fa pocs dies vaig llegir una entrevista a un heroïnoman. Conservava la majoria de dents i unes quantes neurones. Les seves respostes eren intel·ligents i gairebé poètiques. Quan li van preguntar quina era la part més difícil de la desintoxicació el tio va dir -sense dubtar-ne ni un segon- que el més dur era aprendre a viure sense el cavall. El mono físic i psíquic es pot superar, però ser ionqui implica que cada acte del dia, cada pensament des que et lleves fins que te'n vas a dormir, és com aconseguir un altre xute. El pitjor de deixar la droga és que has de reinventar la teva vida. Crear-ne una de nova, completament diferent. Has d'aprendre a viure en un món estúpid, injust i avorrit sense l'ajuda de cap droga. Si a nosaltres, que de tant en tant destapem una ampolla de vi o fem un gintònic, ja ens sembla un món cruel, imagineu-vos com se senten ells.

A algunes embarassades i mares recents passa el hi passa una cosa molt semblant. S'estimen molt el seu nadó, sí, però també s'estimen molt tot allò que l'envolta. Les revistes, la llista de naixement, els grups de suport (on diuen la veritat), els parcs (on menteixen de mala manera) i, finalment, els fòrums d'Internet. Allà poden ser elles mateixes, comentar públicament els seus dubtes, preocupacions i angoixes. En aquests fòrums les mamis comparteixen alegries i temors. Hi troben gent que realment les entén. Per aquestes dones la maternitat no és una peça del trencaclosques, sinó la seva totalitat. Més enllà del nen res no importa: ni l'aspecte físic, ni la vida anterior, ni la seva parella. Tenen exactament el que volien: un nadó-joguina a l'entorn del qual ha de girar la seva vida fins que el fill sigui prou gran per engegar-les a la merda.

Una pregunta típica en un d'aquests fòrums pot ser (tot el que surt a continuació ho he extret de fòrums d'Internet sense modificar-ho gens):

¡Hola chicas!
¿Cuál creeis que es el suavizante para la ropa que mejor huele?
¿Con cuál lavais vuestra ropa?
Un besazo con olor a limpio...


I una resposta, aquesta:


UNO ROSA DE TALCO Y EL DE MARSELLA Y SI NO ENCUENTRO FRESCOR COLONIA PERO DE MERCADONA EL MAS BARATO QUE PILLO .... JEJEJE EN CARREFOUR HAY MAS BARATO PERO HUELE RARO JEJEJE BESOS AMIGAS


Aquí podem comprovar que moltes mares que participen en aquests fòrums tenen un nivell ortogràfic equivalent -o inferior- a quart de Primària. I després diuen que els catalans escrivim malament el castellà... (la noia en qüestió és de Madrid)


Boy a ser mamapor 2da vezy la verdadmi primer hijo todavia no deja el panal con este segundo bebe seme duplica lacompra delos panales por ay escuche de estos panales de tela modernos trate de consegirlos en tiendas de ropa para bebe aqui en mi ciudad pero no encotre mas q los de marca y eran algo costosos buscando en internet encontre unis q no son de marca muy economicos la verdad me an estado sirbiendo bastante bien de dia pero no me atrebo a usarlos en mi bebe de noche pues ase mucha pipi alguna de ustedes tiene mas experiencia con este tipo de panal o sabe como usarse correctamente o q tipo de incerto es mas absorbente me gustaria compartan la informacion ami lo q me agustado asta aora de este tipo de panal aparte del aorro$$$ es q mi bebe ya no se rosa pero aun no se muy bien q clase de limpiadores no se pueden usar en estos panales tomando en cuenta q esta echos de tela q es plastica


Alguns fòrums estan especialitzats en anècdotes divertides. Allà hi podeu trobar posts tant esbojarrats com aquest (que, alhora, és un exemple de l'argot que fan servir en aquestes pàgines).

fue hace unos dias por la mañana. el papi se estaba despertando ultimamente para hacerle el bibi y se ve que mi bebito queria que se despertara el papi. yo estaba con un ojo medio abierto a ver lo que hacia mi peque.
y se pone a llamar a papa, papaaaaaaaaaa, papaaaaaaaaa. y le empieza a darle tortazos pa que se despierte y el papi haciéndose el remolón.
cuando veo que mi bebe coge el mando y le da semejante golpe en la cabeza.
se despertó con un cabreo... jejejejejejeje y yo muerta de risa diciéndole: eso pa que no te levantes que sino va el mando a tu cabeza!
jajajajajajaja


En fi, ja us podeu fer una idea de com és aquest món de color rosa, inundat de floretes blanques i d'olor de Nenuco.

He esborrat tres vegades el paràgraf que havia d'anar aquí. El primer podia semblar ofensiu, i segur que hauria rebut algun correu picant-me la cresta i dient-me masclista o coses pitjors. El segon intent era una reflexió sobre el nivell gramàtic i ortogràfic que, com que sou prou llestos i llestes (a diferència de les mamis que escriuen en aquests fòrums), no necessiteu que us faci. I el tercer era una gracieta que quasi m'equiparava a aquestes mamis tan fabulosament pàmfiles. De manera que acabo el post d'avui amb aquestes paraules. I ni una més.