divendres, 31 d’agost del 2012

PARLEN ELS MESTRES (GREATEST HITS REMASTERITZATS)

tots plegats hem d'acostumar-nos a callar més i a escoltar als Mestres. Gualterio Malatesta, al llibre "El caballero del jubón amarillo", d'Arturo Pérez Reverte, diu:

"Yo no soy un enemigo, capitán Alatriste. Soy un adversario. ¿Podéis advertir la diferencia?... Un adversario os respeta, aunque os mate por la espalda. Los enemigos son otra cosa... Un enemigo os detesta, aunque os halague y abrace".

Però de mestres n'hi ha molts, i molt diferents.  Aquí teniu unes quantes perles de saviesa:

- Tu amigo tine un amigo, y el amigo de tu amigo tiene otro amigo; por consiguiente, sé discreto.


- Soy el sargento de artillería Highway. He bebido más cerveza, he meado más sangre, he echado más polvos y he chafado más huevos que todos vosotros juntos, capullos". (El sargento de hierro)


- Hay más de 100 motivos por los cuales no debería matarte, pero ahora mismo, no se me ocurre ninguno. (El principiante)


- El mundo se divide en dos, Tuco: los que encañonan y los que cavan. El revólver lo tengo yo, así que ya puedes coger la pala.(El bueno, el feo y el malo)


- Las opiniones son como los culos, todo el mundo tiene uno. (El novato)


- Sinceramente, cariño, me importa un bledo, (lo que El viento se llevó)


- A quien a buen árbol se arrima... va un perro y le orina.


- Nunca hay que pegarle a un hombre caído, puede levantarse.


- No soy un completo inútil... por lo menos sirvo de mal ejemplo.


- ¿Cómo se llama un boomerang que no vuelve? Palo.


- Los mosquitos mueren entre aplausos.


- La calvicie puede que sea símbolo de virilidad, pero nos reduce la oportunidad de comprobarlo.

Finalment, ara que s'acosta l'11-S, una reflexió seriosa extreta del llibre de Ramon M. Nogués: "Déus, creences i neurones". 

"Cal tenir clar, però, que un ésser humà sense identitat no és res. (...) Un cert progressisme que probablement tendeix a simplificar a problema defensa que no calen signes identitaris: en el futur no n'hi haurà i cadascú podrà optar pel que vulgui. Això ho solen defensar membres de cultures hegemòniques, que en el fons saben que mantindran la seva identitat perquè són hegemòniques, i a més en molts casos veuen finalment a punt d'extinció les cultures residuals que en el fons mensypreen profundament. Per exemple, és fàcil defensar-ho essent de cultura castellana o anglesa -la llengua és una peça central de la identitat, es vulgui reconèixer o no-, cultures hegemòniques i que saben que avui no corren cap perill. A més a més, els membres d'aquestes cultures, defensant el caràcter innecessari de la identitat -perquè la seva no està amenaçada- poden lluir la pirueta progressista que significa presentar-se com qui no la desitja ni la necessita".