dijous, 7 de juny del 2012

EL MILLOR INVENT




Abans de ser pare creia que els millors invents eren, per aquest ordre, la cervesa, Internet i l'ibuprofè. M'equivocava, com m'equivoco quasi sempre. El millor invent és, sense cap mena de dubte, el Baby Einstein.

Pels qui no tingueu fills, el Baby Einstein és una sèrie de vídeos destinats -suposadament- a afavorir les connexions neuronals dels nadons. Combinen colors, objectes, moviment i música. Dubto que el Baby Einstein estimuli realment la intel·ligència de cap nen, la cosa no va per aquí. Però és un invent magnífic perquè l'infant queda, literalment, hipnotitzat. Aquella successió de formes, llums i música atrau la seva atenció de manera molt poderosa. Això permet que tinguis uns quants minuts lliures que pots invertir, per exemple, en vestir-te, rentar-te les dents o fer qualsevol de les coses que abans de ser pare donaves per descomptades.

Sé d'alguns nadons que no volen veure el Baby Einstein. Sento compassió pels seus pares, de la mateixa manera que sento compassió per la gent a qui no li agrada la cervesa, o que és al·lèrgica a l'ibuprofè.