dilluns, 6 de juny del 2011

LES FEMINISTES DE LA PLAZA DEL SOL

Notícies contradictòries relacionades amb el suposat assetjament sexual que han patit les feministes acampades a la Plaza del Sol. Uns mitjans asseguren que les noies, sentint-se agredides i menystingudes, han abandonat la Plaza. D'altres afirmen que "assetjament sexual" no és una expressió exacta, tot i que sí que haurien rebut insults i abusos verbals per part d'altres indignats (tan afectades han quedat algunes noies a resultes d'aquesta violència verbal que han hagut de rebre assistència psicològica). Els últims diuen que les feministes han retirat l'acusació, al·legant que no es tracta d'assetjament sexual tradicional. Segons sembla, alguns acampats mantenien actituds paternalistes i condescendents amb les noies i, alguna nit, algun jovenet amb cinc cerveses al damunt els hi hauria tirat la canya de forma grollera.
Aquí sorgeix la pregunta inevitable: hi ha un assetjament sexual tradicional i un que no ho és? Ajudar a una noia a carregar la compra és una actitud paternalista i, per tant, susceptible de ser considerada assetjament sexual modern? Oferir-se a fer una feina bruta -com ara carregar bombones de gas butà- per una simple qüestió de força és un atac contra el sexe femení?
Aquestes feministes de bandera i crit al cel juguen a un joc molt perillós. D'una banda esgrimeixen falses acusacions (no fotem: anar torrat i tirar els trastos a una noia no és delicte, encara). De l'altra, manquen al respecte a les dones que sí que han sofert  maltractaments de debò. I algunes, pobres, no han pogut ni explicar-ho.