dijous, 3 de juny del 2010

ELS FAK EH I LA CAIXA DE JOIES (I NO US MOLESTO MÉS)

Fa deu anys, en una petita illa de la República de Kuntui, el Doctor Maldoux va descobrir la tribu dels Fak Eh. Eren dues-centes persones que parlaven una llegua estranya i dormien en coves. Eren molt semblants als homes prehistòrics i només menjaven allò que la Natura els donava. Tots els diaris, revistes i televisions del món s'hi van fixar. Els científics en van fer pel·lícules. Tothom en parlava però ningú els podia visitar, només un petit grup de periodistes i professors.Al cap de poc temps els Fak Eh van deixar de ser notícia, la moda va passar i la gent els va oblidar ràpidament. Tothom menys en Remy Strau, un investigador de la Universitat de Barcelona, que deu anys més tard va viatjar a la República de Kuntui amb una sola cosa al cap: descobrir què havia passat amb els Fak Eh, on eren i per què havien desaparegut de cop.


Què tenen en comú un executiu divorciat, un adolescent tímid, un vell solitari i una infermera que fa el torn de nit? Que a tots quatre els agrada passejar els seus gossos. Una tarda de finals d’estiu troben una caixa enterrada al bosc per on passegen cada dia. Quan l’obren, descobreixen que hi ha joies antigues i molt valuoses. Llavors comencen els dubtes. De qui és la caixa? Per què és allà? I el més important: què han de fer amb les joies? Repartir-se-les,portar-les a la policia? El que no saben és que arrere d’aquella caixa hi ha un secret ben amagat. Una tarda de passeig es converteix en una aventura estranya, perillosa i plena de sorpreses

Perdoneu per les fotos. Són molt cutres (les he fet jo amb la meva càmera cutre i amb la meva tècnica encara més cutre) però per Internet no n'he trobat cap del tamany adequat. Els llibrets ja són a la venta. Es poden trobar a la xarxa (per exemple.: http://www.arcdebera.com/novetats.asp ) o a les llibreries. Us recomano  La Llibreteria, de Girona, al final del Carrer Migdia. Per acabar-la de millorar al costat hi han fet una cafeteria i al Gàrum, un restaurant mexicà que hi ha una mica més amunt, han canviat la carta. Deixeu-vos-hi caure i deixeu-vos assessorar per en Felip, l'home que hi entén més de llibres de Girona i província. I quan hagueu acabat, al Gàrum a fer un gelat de cogombre amb ginebra. Un vespre perfecte.