dimarts, 4 de maig del 2010

ADÉU AL YUMMY YUMMY



Una mala notícia: el Yummy Yummy de Girona tanca les seves portes després de no sé quants anys. Pels qui no hi hagin estat mai, és un petit restaurant oriental que hi ha al carrer de la Rutlla, a tocar de la Plaça del Lleó. Fa temps estava on ara hi ha el River Café.
Oblideu-vos dels japonesos fashion i minimalistes. Oblideu-vos d'aquells xinesos que t'ho donen tot fregit i que no saps si menges pollastre o carpes de l'Onyar. Oblideu-vos d'aquests tailandesos que hi ha ara, que ningú sap gaire bé que tenen de particular. El Yummy Yummy és una cosa superior. No he estat mai a l'Orient, però tinc la sensació que en una casa d'allà el menjar deu ser molt semblant al del Yummy. La paraula "familiar" es redefineix quan hi vas a sopar. Saben perfectament on és la barrera entre fer-te sentir bé i tocar-te els nassos amb servilismes o falsa simpatia.
La decoració no té pèrdua: un pastitx de motius orientals, kitsch sense arribar al deliri d'alguns restaurants xinesos, on surts, literalment, embafat.
Les mestresses són la Maria i la seva germana. Precisament aquesta darrera ha trobat feina a Hong Kong, i per això tanquen o traspassen el restaurant, segons les ofertes. Les foundees xineses que fan són sobèrbies, una autèntica orgia de menjar. L'ànec lacat també és excel·lent, igual que els fideus fregits, la vedella crua i les cassoletes de curry. Si encara no hi heu estat mai, ja trigueu. Si hi heu estat i us ha agradat, aprofiteu. Nosaltres segur que ho farem.