dimecres, 14 d’abril del 2010

EDUCACIÓ I SANITAT


No hi ha problemes entre la sanitat pública i la privada. Molta gent és usuària de totes dues línies i fa servir cadascuna d'elles quan més li convé. La privada absorveix una quantitat de pacients que la pública mai podria assumir, i això tothom ho troba la mar de lògic i sensat. Mai he sentit una sola paraula en contra la medicina privada.
Amb l'educació, però, la cosa és una mica diferent. Les escoles concertades, ben igual que la sanitat privada, escolaritzen un nombre d'alumnes que ara mateix l'escola pública no podria absorvir. Sembla la mateixa lògica però no ho és: en aquest cas sí que m'he trobat amb gent que tenen un odi cap a l'educació privada tan profund, tan fantàsticament primari, que em desconcerta del tot.
Desconec el perquè d'aquesta actitud soviètica i estalinista i només puc esbossar-ne una idea: qui controla l'educació controla les generacions futures. Qui controla les escoles controla la forma de pensar de la gent. S'ha de ser molt ingenu per creure que només les escoles religioses adoctrinen.
Per cert: la foto de post és de Nurse Jackie. Si algú encara no ha vist aquesta sèrie no sap el que s'està perdent i ja trigar a regalar-se-la.