dimecres, 23 de desembre del 2009

EL 24 AL NOU TOC


A Cassà tenim dues tradicions nadalenques entranyables: una, passar-nos la revetlla bevent i dues, passar-nos el dia de Nadal bevent. Què voleu, som gent senzilla. El dia 25 pots beure a tot arreu però el dia 24 has d'anar a un lloc concret: al 9 Toc. El 9 Toc no és el millor bar del món però segurament tampoc és el pitjor. En realitat és el típic bar de nit de poble, amb tot lo que això comporta (si no ets de la casa i fots merder, per exemple, sempre seràs considerat culpable. Si tens intenció de lligar tampoc és un bon lloc per intentar-ho, ni per sentir-te jove si passes dels trenta).

Però tothom va al 9 Toc la nit del vint-i-quatre. Els que viuen al poble i els que viuen fora, tots s'hi deixen caure una estona. I si alguna gràcia té aquest bar en aquesta nit concreta és precisament aquesta: que hi és tothom. Tothom vol dir que moltes vegades és impossible entrar i t'has de quedar fora, però no hi ha massa problema perquè segur que trobaràs un col·lega que viu a l'altra banda d'Europa i que veus un cop l'any. Ni tan sols els cants de sirena dels bars de Girona i Platja d'Aro tenen efecte en els cassanencs aquesta nit: Everybody goes to 9 Toc.

Demà torna a tocar. Si ets pels voltants passa-t'hi a fer un cubata i a brindar pels bons temps. És una nit ideal per fer-ho.